Scroll Top

Информационен уебинар: Дигитални умения за 21 в.

Digital Skills for the 21 century informational webinar 1100 - 1145 (2)

На 30 май, от 11 ч.,  Фондация Глобални библиотеки – България организира кратък информационен уебинар по темата за цифровите умения днес.

Срещата е част от кампанията All Digital Weeks 2024  – за която през 2024 ФГББ отново е национален координатор за България.

Информационният уебинар ще бъде с продължителност 45 мин. и ще се проведе на български език. За участие се изисква предварителна регистрация.


ПРОГРАМА
 • 11:00
  Представяне на текущи проекти на ФГББ, свързани с дигитални умения:
  ✓ Digibreaker Plus
  ✓ Information Matters
  _
  Спаска Тарандова – Изпълнителен директор ФГББ
  Ваня Грозданова – Експерт проекти ФГББ

 

 • 11:20
  Политика и действия на Министерството на културата в полето на медийната грамотност
  _
  Иглика Иванова – Държавен експерт в Дирекция „Международно сътрудничество, европейски програми и регионални дейности” на Министерството на културата

 

 • 11:35
  Въпроси и отговори

 РЕГИСТРАЦИЯ:
За да се включите в уебинара, моля регистрирайте се през линка тук.

 


Иглика Иванова е държавен експерт в Дирекция „Международно сътрудничество, европейски програми и регионални дейности” на Министерството на културата, докторант в ДП „Медийна политика и право на ЕС” и лектор в Софийския университет. От 2019 г. насам участва в разработването на проекти и програми в областта на формалното и неформалното образование в България, в организирането и провеждането на кампании и публични форуми с широко участие по теми, свързани с медийната грамотност, както на национално, така и на международно ниво, води обучения за преподаватели, разработва образователни ресурси, провежда проучвания в областта на медийната и информационната грамотност и цифровите умения. През 2022 г. става член на УС на Коалицията за медийна грамотност и член на основания от проф. Рене Хобс Media Education Lab в Роуд Айлънд, САЩ. Един от директорите е на глобалната конференция MediaEd Forum в изданията ѝ от 2023 и 2024 г.

Свързани новини

Skip to content