Scroll Top

Представяне на инструмента ADELE в София

ADELE Toolkit - BULGARIAN (1)
Над 50 бяха гостите на проведената на 20 февруари 2024 г. в София презентационна среща, на която бяха представени резултатите от проекта ADELE.
Представители на регионални, общински и читалищни библиотеки, студенти по библиотечни науки, както и представители на Министерство на образованието и Министерство на електронното управление у нас имаха възможност да се запознаят с над 100 добри практики на дигитални иновации от библиотеки в цяла Европа и да разберат как функционира и защо е полезен разработен в рамките на проекта онлайн инструмент ADELE: ADELEtool – създаден, за да помогне на потребители, библиотечни специалисти и управителите да измерят интеграцията на дигитални технологии в дадена библиотека. Инструментът позволява да бъде интегриран също и в училищни и университетски библиотеки и да подкрепи процеси на дигитализация и в образователната сфера.
Допълнителна информация, както за добрите практики, така и за стъпките при инсталиране и прилагенер на инструмента ADELE, а също и много други полезни ресурси, са достъпми на уебстраницата на проекта.

 


Свързани новини

Skip to content