Scroll Top

ИГРОТЕКА В БИБЛИОТЕКА

IMG_3870

ТЪРСАЧИ НА ЗНАНИЯ И ЕМОЦИЯ
     В читалище „Просвета 1910“ село Тенево, днес бе проведено заключително мероприятие по проект „Търсачи на  знания и емоция“ и официално стартира работата на  детска „ИГРОТЕКА В БИБЛИОТЕКА“.
   Гости на празника бяха г-н Станчо Ставрев-зам.кмет на община „Тунджа“,Димитър Комитов –кмет на село Тенево, представители на общинска администрация и читалищните секретари от община „Тунджа“
      Игротеката е реализирана по проект финансиран от Фондация „Глобални библиотеки-България“, и е насочена към най-малките граждани на селото, децата до 7 години.Целта ни е  под формата на игра да откриват тайните на познанието.Да насърчаваме интереса им към четенето, към търсенето и намирането на път към буквички и цифри.Казано традиционно, това е вече иновационно „Игротека в библиотека“.
   Вече освен традиционните носители на информация-книжките, си поставяме и една по-висока цел, децата да използват новите информационни технологии не само за забава, но и за учене- да четем книжките, но и да боравим умно с мишките.
   Идеята бе представена пред колегите от общината , с цел мултиплициране на проекта и в други населени места.Концепцията е осъзнатата потребност от това библиотеката освен традиционните носители на информация да използва и новите такива- таблети, ел. четци, лаптопи, компютри и др.
Проекта приключи, но читалище продължава да работи в тази за нас правилна посока, търсейки начин да бъдем гидове на децата  в пътя им към откриване на знанието.

Skip to content