Scroll Top

Тийнейджъри влизат в света на роботиката с проект „Техно Либ”

dscn1909

Започнаха първите обучения „Увод в роботиката” по проект „Техно либ – мини технологичен център в библиотеката”. Разработката на Регионална библиотека „Христо Ботев” – Враца ще се изпълнява в партньорство със сдружение в обществена полза „Враца Софтуер Общество”.
В продължение на 3 седмици подрастващи и младежи от Враца ще опознаят света на високите технологии. Участници са на възраст от 10 до 20 години и ще имат възможността да се запознаят с основните понятия и принципи за работа с хоби роботи, да създават и изобретявате хардуерни обекти с Ардуино. Във времето за конструиране ще изучат тънкостите и ще се забавлявате със сгъваеми роботи, работещи със слънчева енергия.
Основната цел на проекта е създаване на мини технологичен център за обучение и демонстрации на нови технологични чудеса – дрон в библиотеката, роботика в библиотеката в специално създадена „Зона за тийнейджъри”. Библиотеката да инвестира средства и ресурс в новите технологии, за да можем да позволим на нашите потребители да научат и да задават въпроси за неща, които са заинтересовани да изпробват, но не непременно да купуват за себе си. Да привлечем тийнейджърската аудитория към библиотеката.
Този проект се реализира с подкрепата на Фондация „Глобални библиотеки – България” в рамките на конкурс „Библиотеката – активен участник в обществения живот”, в изпълнение на договор РД11-00-338/20.12.2017 г. с Министерство на културата.

Skip to content