Scroll Top

„За чиста околна среда – да я пазим днес, за да я има и утре”

„За чиста околна среда – да я пазим днес, за да я има и утре”

На 14 май в РБ “П. Р. Славейков” Велико Търново се откри Националната библиотечна седмица. Гости на библиотеката бяха г-н Венцислав Спирдонов – Председател на Общински съвет Велико Търново и г-жа Елена Стефанова – директор на РИОСВ. 

Под знака на Националната библиотечна седмица се проведе празник, посветен на проекта „За чиста околна среда – да я пазим днес, за да я има и утре” . Проектът се осъществява по програма „Библиотеката – активен участник в обществения живот” на Фондация „Глобални библиотеки България” . 
Една от заложените дейности по проекта беше Конкурс за детска рисунка „Да опазим гората” по повод Седмицата на гората. Децата от ДГ „Пролет”, ДГ „Соня” и ОУ „Хр. Ботев” се включиха активно и с ентусиазъм в конкурса. А рисунките им вече повече от седмица са изложени във фоайето на библиотеката и всеки посетител може да разгледа изложбата. Децата с най-оригинални рисунки получиха Грамота за участие и интересни подаръци. Ръководството на библиотеката и екипът по проекта решиха да наградят със Сертификат учебните заведения, участващи в Конкурса за детска рисунка. 
В знак на благодарност всички деца бяха подготвили кратки поздравителни програми от песни и стихотворения, свързани с тематиката на проекта.
Изненада за децата беше музикално – театрално куклено представление, изнесено от студентите от Пътуваща Театрална Творителница при Педагогическия университет на ВТУ „Св.св. Кирил и Методий”.
Празникът завърши с игри на открито – оцветяване на картини , игри за логическо мислене и бързи реакции .

Skip to content