Scroll Top

Бъди промяната: Обединени за по-добър Интернет

Ден за безопасен интернет 2017
             Днес отбелязваме международния Ден за безопасен интернет (SID). Празникът се чества за четиринадесетата поредна година, винаги в началото на месец февруари.
 
Целта му е да популяризира множеството положителни възможности, които всеки ден ни се предоставят онлайн. Същевременно насърчава безопасното и отговорно поведение в мрежата, особено сред децата и младите хора по света.
 
Мотото тази година е „Бъди промяната: Обединени за по-добър Интернет”.
 
Чрез отбелязването му в над 120 страни, с подкрепата на различни организации, на индустрията, на родители и учители, на деца и младежи, Денят за безопасен интернет е нашият шанс да създадем по-добро виртуално пространство заедно!
 
Ако Вие подкрепяте днешния празник, то Вие заставате зад кауза, която има значение и оказва положително влияние върху развитието на интернет.
 
Като организация, която работи за популяризиране на новите технологии, ние от Фондация Глобални библиотеки – България  също се присъединяваме към днешния ден. Целта ни е посланието му да достигне до по-широк кръг хора, като същевременно покажем множеството различни гледни точки към възможностите, предоставяни от мрежата.
 
Ние вярваме, че интернет може и трябва да бъде по-сигурно и по-добро място за нашите деца и младежи!
 
Всички ние имаме своята роля и място в този процес. Ако се обединим и работим заедно, ще постигнем по-безопасно и по-ползотворно виртуално пространство за всеки.
 
Тази година бихме искали да ви покажем добрите възможности, които предоставя онлайн мрежата, пречупени през погледа на творците:
 
Автор: Tommi Tossavainen (National Audiovisual Institite) from Finland

Представление на живо

Представление на живо

Музика

Музика

Обучение

Обучение

Нововъзникващи технологии

Нововъзникващи технологии

С този пример искаме да насърчим и Вас – нашите приятели, да споделите своите вълнения, мисли и оригинални гледни точки, свързани с днешния ден. Може да сторите това през целия месец февруари като:

  • оставите своя коментар под статията;
  • споделите я във ваш сайт, фейсбук страница или друг интернет канал;
  • публикувате тематични материали във вашите онлайн медии;
  • изпратите нещо вълнуващо и полезно, което да споделим.

Пожелаваме Ви безопасно и ползотворно сърфиране в Интернет!

Skip to content