Scroll Top

Библиотеката при НЧ “Развитие – 1873” от гр. Пещера представи видеоклип, посветен на информационната грамотност

Библиотеката при НЧ”Развитие – 1873” от гр. Пещера  участва  в Национална кръгла маса на тема „Информационната грамотност в дигиталната ера – къде сме ние?“, която се състоя на 13 октомври  2015 г. в залата на Представителството на Европейската Комисия в България – гр.София. Форумът беше  организиран от  Българската библиотечно-информационна асоциация. Той  се проведе в навечерието на Третата европейска конференция по информационна грамотност  (19 – 22 октомври 2015).

Беше представен  добрият опит на библиотеките в тази насока.

Библиотеката в гр. Пещера представи видеоклип  на тема „Изграждане на умения за достъп до информация на потребителите в читалищната библиотека”. Стремежът е Библиотеката да бъде и необходимият информационен  център, който предоставя услуги, но и който е желаното за отдих място. В нейно лице всеки читател да открие своето място – онова място, което е в синхрон с душата му и търсенията му.

Информационната грамотност „предоставя ключа за ефективен достъп, използване и създаване на съдържание в подкрепа на икономическото развитие, образованието, здравеопазването и услугите за хората, както и на всички останали аспекти на съвременните общества“. (Александрийска декларация, 2005 г.)

       Видеоклипът може да бъде гледан тук.

Skip to content