Scroll Top

Магичен под се появи в Библиотечко – детския отдел на русенската библиотека!

4

Детският отдел вече разполага и с устройство за интерактивни виртуални изображения-игри, подходящи за предучилищна и училищна възраст

Библиотечко подарява на своите ползватели вълшебни изживявания точно преди Коледа! Регионална библиотека „Любен Каравелов“  закупи за своите най-малки читатели интерактивния под OnEVO. Изображението, което устройството прожектира на пода, създава виртуален „интерактивен под“, на който децата от предучилищна и училищна възраст могат да изживеят страхотни приключения – от физически игри и занимания до познавателно образование във всички области на знанието.
В комплектът с игри EVO са включени  игри, които забавляват и учат учениците по естествен и детски начин.  Децата участват в играта, като движат ръцете или краката си. Проекторът е изключително лесен за използване, само с дистанционно управление – управлява се по подобен начин като домашен телевизор.
Комплектът игри EDU се състои от образователни игри, разделени на пакети
като Edu Викторини (включително интересни викторини по математика, природа, чужд
език, история, музика, изкуство, физика, химия, биология, география и английски език),
Edu предучилищна, Забавно програмиране, Photon роботи, английски език,
експерименти и дори Правилата за движение за колоездачи. Игрите подпомагат процеса
на учене чрез движение на всеки етап от образованието, от детската градина до средното
училище.
Комплектът REV съдържа специализирани пакети, предназначени да подкрепят
терапията, подновяването и изравняването на възможностите в училище. Предлагат се
игри, разделени на пакети: РЕХ, Магия на движението (аутистичен спектър), изпълнителни функции и ранно четене. За терапевтични цели игрите, включени в този пакет, разполагат с по-ясни цветове, равномерни и ярки фонове и намален брой предмети, движещи се по дъската. Освен това всички активни елементи са по-големи, а динамиката на играта е по-бавна. Това означава, че игрите са лесни за изпълнение и подходящи за деца със специални нужди.
                Новата придобивка библиотеката получи благодарение на фирма СИЕНСИС.  

Skip to content