Scroll Top

Учим се да програмираме с Bee-Bot в новосъздадения “Кът на пчелата” в библиотеката при НЧ “Христо Ботев 1898”, гр. Рила

DSC03967

В Европейската седмица на програмирането в библиотеката на НЧ "Христо Ботев 1898", гр. Рила, се проведоха редица инициативи с децата  от ОДГ "Д-р Тодора Миладинова" и ученици от ОУ "Аверкий Попстоянов", които се учиха да програмират по забавен и интересен начин с Роботи пчели – Bee-Bot.
Програмирането се превърна в едно истинско приключение в новосъздадения "Кът на пчелата" в библиотеката, който е реализиран по Проект "Да помогнем на пчелите" финансиран от Фондация "Благотворител", спечелен от  ученика Иван Гопин от гр. Рила и класирал се на  първо място.
Читалището като партньор по проекта активно се включи и в библиотеката бе изграден „Кът на пчелата”. Чрез него гражданите и децата на гр. Рила  могат да се запознаят с живота и работата на пчелните семейства, да се забавляват с интересни игри.
Подкрепяйки каузата "Да помогнем на пчелите" в библиотеката ще се провеждат презентации, творчески работилници, тематични четения, чрез които да привлечем интереса към така значимия проблем за опазване на пчелите.
 

Skip to content