Scroll Top

Сертификати по проект „Финансова грамотност в обществените библиотеки”

1

Библиотекари от Регионална  библиотека „Любен Каравелов“ в Русе и от обществени библиотеки от област Русе – гр. Мартен, с. Семерджиево, с. Тетово, с. Червена водата участваха на 19 и 20 април в пилотното обучение за обучители по проект „Финансова грамотност в обществените библиотеки”, в който  Фондация „Глобални библиотеки – България“ е партньор. В рамките на първия ден те се включиха в онлайн сесията с всички страни по проекта . Пред втория ден експертите по проекта – Елка Златева, Емил Стоянов и Росица Вартоник проведоха практически обучения с библиотекарите. Обучаемите получиха своите сертификати за завършени онлайн курсове по финансова грамотност за начинаещи и напреднали.
Обучителна програма и електронна платформа помага на библиотекарите усвояването на нови умения и знания по финансова грамотност, а в ролята си на обучители през м. май и м. юни  те ще оказват подкрепа на възрастните хора да се ориентират в съвременната финансова среда.
Проектът се финансира по Програма Еразъм+ на Европейската Комисия и е с продължителност две и половина години като ще се изпълнява едновременно в България, Полша, Словения и Румъния.

Повече за проекта можете да научите на: https://finlit.eu/edu/?lang=bg
 

Skip to content