Scroll Top

Обучение за обучители по „Предприемачество и лидерство”

2021-04-13_10-08-39

Обучение за обучители по „Предприемачество и лидерство”
 
От 5 до  13 април се проведе обучение на обучители в третия модул – предприемачество и лидерство  по проект „Обучение на бъдещето” (Teach for future). Организатор на обучението беше Фондация „Глобални библиотеки – България“. Обучението е планирано и реализирано като част от международни обучения за обучители по проекта Обучителните сесии бяха замислени и планирани като присъствени обучения във всяка държава – партньор, но продължаващата извънредната епидемиологична обстановка във връзка с COVID -19 в България, Гърция и Румъния, доведе до трансформиране на присъствените събития в онлайн. В рамките на седмицата участниците се запознаха с принципите на лидерството, основните модели лидери и се разпознаха като такива. Научиха повече за предприемачеството и успяха да превърнат своята мечта за бизнес в реален бизнес план, който могат да реализират.
Обучението по „Предприемачество и лидерство” беше последното от серията обучения за обучители на възрастни, проведени през последните три месеца, в които участваха библиотекари и експерти от трите държави партньори в проекта – Румъния, Гърция и България.
 
Проектът „Teach for future” навлиза в нов етап. В трите страни партньори ще започнат обучения на възрастни в три направления. От българска страна обученията ще се организират от ФГББ и регионална библиотека „Михалаки Георгиев“ – гр.Видин. Библиотеката ще организира и проведе обучения на 70 възрастни. Участниците ще получат задълбочени познания в три области – ИТ (3D моделиране и печат, редактиране на изображения, дигитален маркетинг и онлайн инструменти за сътрудничество), иновативен мениджмънт и предприемачество и лидерство.
 

Skip to content