Scroll Top

УНИКАЛЕН ИНФОРМАЦИОНЕН КИОСК В БИБЛИОТЕКАТА НА СИЛИСТРА

IMG_20190327_111505

УНИКАЛЕН ИНФОРМАЦИОНЕН КИОСК В БИБЛИОТЕКАТА НА СИЛИСТРА
От днес Регионална библиотека „Партений Павлович” е един от 20-те обекта в Силистра, който предлага на своите съграждани и на гостите на града уникалната привилегия да се запознаят с богатото културно-историческо наследство в Силистра и Кълъраш. Библиотеката получи тази ценна възможност, благодарение на мениджъра на проекта „EasyGuide – interactive mobile application for promoting the historical and cultural heritage in the region of Calarasi and Silistra” г-жа Николета Дечева и на Община Силистра / Община Силистра, в лицето на кмета д-р Юлиян Найденов.
Интерактивното мобилно приложение за популяризиране на културното и историческо наследство в района на Кълъраш и Силистра – дигиталният дисплей (киоск), е позициониран до Регистрационния център в централната сграда на Регионалната библиотека, на ул. „Симеон Велики” 44.
Проектът има за цел да популяризира трансграничния регион Калараш и Силистра като туристическа дестинация, като развива интегрирана виртуална туристическа среда. Мобилното приложение за ITGE, предоставя иновативен и лесно достъпен продукт, който ще популяризира богатото културно-историческо наследство в трансграничния регион.

Skip to content