Scroll Top

Цифрова седмица 2019 – София

2019-03-26 , 15

Цифрова седмица 2019

На 26 март от 15 до 17 ч. в Гьоте институт България,  Жюстин Томс, преподавател в НБУ и  експерт по онлайн медии, и Георги Апостолов от Националния център за безопасен интернет проведоха уъркшоп с ученици от  8 клас на 119 СОУ “Акад. Михаил Арнаудов”. Под формата на забавна игра с въпроси и отговори, учениците сами или с помощта на модераторите научиха повече за онлайн медиите, как до проверяват тяхната надеждност, какво и как да публикуват, какви опасности крие безразборното приемане на приятелства. Младежите разбраха какво e приставката WOT, как да си го инсталират на браузерите и проверяват сайтовете при сърфиране. Основното посланието от срещата беше, че „в интернет ние сме най-голямата заплаха за себе си”.

Събития се провеждат в цялата страна между 25 до 31, организирани от регионални и общински библиотеки в партньорство с училища, НПО, регионалните служби, отговорни за киберсигурността. Основна целева групи ще бъдат млади хора на възраст 12-18 години. През изминалите две дена в се проведоха срещи за киберсигурност в ОУ „Христо Смирненски” гр. Радомир и в регионалните библиотеки в Благоевград, Кюстендил, Кърджали и Ямбол, а Бургас Враца, Силистра по медийна грамотност.

Информация за всички събития през седмицата можете да намерите на https://alldigitalweek.eu/events/

Фондация „Глобални библиотеки – България”,  член на европейската мрежа All Digital /Telecentre Europe до 2017 г./ е национален партньор на европейската инициатива за България.

Skip to content