Scroll Top

Годишна отчетна среща на доброволците от Клуб на доброволеца при Регионална библиотека „Априлов-Палаузов” – Габрово

48380884_312413642708082_7584180390898696192_n

По традиция на 20 декември 2018 година от 15 часа залата за събития на Габровската библиотека посрещна млади хора, възпитаници на габровски учебни заведения, учители, партньори и библиотекари за ежегодната доброволческа среща на Клуба на доброволците при библиотеката.
Анелия Мутафчиева, библиотекар, PR и координатор-организатор на доброволческия клуб представи презентация, която проследяваше хронологично многобройните събития, инициирани от екипа на библиотеката и нейните партньори и проведени с прякото участие на доброволците на библиотеката.
Сред тези събития са ежегодните вече „зимни четения” през м. януари, Седмица на детската книга и четене и национален Маратон на четенето, Национална библиотечна седмица, „Лято в библиотеката”, Национална седмица на четенето, срещи с творци на словото и с техните книги, литературни конкурси, отбелязване на годишнини, свързани с живота и делото на известни личности и базови исторически събития, инициативи за опазване на околната среда и опознаване на природата ни, обучения и много други.
Павлина Велева, библиотекар-отговорник в Детски отдел на библиотеката представи на свой ред разнообразните библиотечни инициативи, свързани с работата с малките читатели и приятели на библиотеката, с техните учители, родители и близки.
Директорът на библиотеката Савина Цонева награди най-активните и вдъхновени доброволци не само през изминалата 2018-та година , но и през отминалите години.
Ваучери за книги получиха учителите Мария Костова, преподавател в ОУ „Ран Босилек” и Мария Попова от екипа на ПМГ „Акад. Ив. Гюзелев”, и младежите-доброволци Йоана Йорданова – НАГ („доброволец на годината” 2018 в библиотеката), Виктория Стефанова – ПГТ, Димана Петкова – НАГ, Мария Иваничкова – НАГ, Габрово.
С пожелания за още по-успешна и наситена с интересни събития доброволческа и библиотечна 2019-та година младежи и библиотекари споделиха предпразнична трапеза за здраве и късмет!

Skip to content