Scroll Top

Да направим първи стъпки в програмирането по интересен и забавен начин

P1020035

В Европейската седмица на програмирането /6-21 октомври/, Регионална библиотека „Дора Габе” Добрич получи дарение от посолството на САЩ в България чрез Фондация „Америка за България” – пет робота Финч за компютърно моделиране и информатика. Дарението ще подпомогне технологичното модернизиране на услугите на библиотеката и ще допринесе за овладяване на азбуката на програмирането от малките читатели.

Регионална библиотека „Дора Габе” се включи в Европейската седмица на кодирането. Деца от детските градини и ученици от град Добрич се запознаха с робота Финч и възможностите за неговото програмиране. Системният администратор на библиотеката Данчо Йорданов и Иванка Вълчева, библиотечен специалист, демонстрира възможностите за програмиране на робота с помощта на Snap – модул пред деца от СУ „П.Р.Славейков”, ДГ №8, СУ „Л. Каравелов”, СУ „Кл. Охридски”. Симпатичният приятел на децата притежава светлинни индикатори, светлинни сензори, температурен сензор, детектори за пространство, с помощта на които може да се програмира поведението му. 

Новата услуга е напълно безплатна. В заниманията могат да се включат детските градини и училищата в града и областта като заявят посещение на тел. 058/602574.

Skip to content