Scroll Top

Пресконференция по Проект “Библиотечно-информационно обслужване на хората с различно възприятие-ДИСЛЕКСИЯ, ДИСГРАФИЯ, ДИСКАЛКУЛИЯ”

Пресконференция

На 11.10.2018 г. по проект "Библиотечно-информационно обслужване на хората с различно възприятие – дислесия, дисграфия, дискалкулия" с подкрепата на Фондация "Глабални библиотеки – България" в рамките на конкурс "Библиотеката – активен участник в обществения живот", в изпълнение на договор РД11-00338 /20.12.2017 г с Министерство на културата, в библиотеката на НЧ "Христо Ботев 1898", гр. Рила се проведе заключителна пресконференция.
На пресконференцията присъстваха проф. Александър Димчев в СУ "Св. Климент Охридски"; гл. ас. д-р Елка Горанова в катедра логопедия към ЮЗУ "Неофит Рилски" –  Благоевград; представители на Община Рила, представители на ОУ "Аверкий Попстоянов", гр. Рила; представители на ДГ "Тодора Миладинова" ,гр. Рила; Представители от РБ "Емануил Попдимитров" – Кюстендил, НЧ "Пробуда", гр. Кочериново; дарители; родители и децата потребители по проекта.
На пресконференцията гостите се запознаха с всички дейности и резултатите от дейностите от проекта.
На края на презентацията присъстващите изгледаха едно "мотивиращо видео за лицата с различно възприятие и не само..", създадено от децата потребители по проекта. http://www.makkelijklezenplein.nl/index.php?cmd=file&action=download&file=726
На всички присъстващи се раздаде книгоразделители с логото на читалището и с  линка към създадения по проекта интернет сайт на НЧ "Христо Ботев 1898" , гр. Рила.
Добрите резултати от осъществените дейности, създадените нови услуги за лицата с различно възприятие, новите библиотечно-информационни технологии, подобрената библиотечна среда гарантират, че проекта се реализира успешно.

Skip to content