Scroll Top

ФГББ подкрепи наградите „Бисерче вълшебно“ за 2018 г.

Biserche
На тържествена церемонията  в Младежкия театър „Николай Бинев“ на 22 април 2018 г. бяха връчени шестите поред награди  „Бисерче вълшебно“, организирани от фондация „Детски книги“ под патронажа на Министерството на културата.

С гласовете на 9447 деца от цялата страна бяха избрани общо седем призьори сред 101 номинирани заглавия на автори от 19 страни.

Сред партньорите и спомоществователите на наградата е и Фондация „Глобални библиотеки – България“, която подкрепи финансово изработката на грамотите за членовете на почетното жури на „Бисерче вълшебно“ – малките читатели, участвали в гласуването. ФГББ предостави и две награди от по 500 лв. под формата на книги за две от най-активните библиотеки участнички в номинациите.

Наградите „Бисерче вълшебно“ са част от ползотворното партньорство между ФГББ и фондация „Детски книги“ в подкрепа на грамотността и формирането на навици за четене у децата и подрастващите посредством мрежата на обществените библиотеки в България.

Повече за наградите и за победителите в отделните категории можете да научите на сайта на Наградите „Бисерче вълшебно“.

Наградата „Бисерче вълшебно“ 2018 се осъществява от фондация “Детски книги” по проект, финансиран от програма „Култура“ на Столична община, с подкрепата на Министерство на образованието и науката и под патронажа на Министерство на културата.

Реализира се в партньорство с Асоциация „Българска книга“, Българската библиотечно-информационна асоциация, фондация „Глобални библиотеки – България“, Читалище.то, читАлнЯта, Заедно в час, Premio Travel, Николови Ритейл, Store.bg, Orange Center и печатница Циан. С медийното партньорство на „Аз чета“, Детски дневник, Дарик радио, НПО Портал, Данибон, Радио Family, ArtLive. Комуникационен партньор на „Бисерче вълшебно“ 2018 г. е дигитална агенция BookMark.

Skip to content