Scroll Top

Издателство „МаК“ и фондация „Глобални библиотеки – България“ ще отбележат Световния ден на книгата и авторското право с дарение за българските библиотеки

Издателска къща „МаК“ дарява книги на българските библиотеки
По случай Световния ден на книгата и авторското право 23 април издателска къща „МаК“ дарява подбрани публицистични заглавия от своя каталог на българските библиотеки.

Списъкът от автори включва Вацлав Клаус, Джон Хамилтън, Дейвид Фредосо, Ана Мария Тури, Джейми Глазов, Витолд Гадомски, Лудвиг фон Мизес и др.

Благодарение на логистичната подкрепа на Фондация „Глобални библиотеки – България“ книгите ще достигнат до регионални, общински и читалищни библиотеки в София, Пловдив, Благоевград, Бургас, Велико Търново, Габрово, Кърджали, Видин, Враца, Плевен, Разград и др.

Фондация „Глобални библиотеки – България“ благодари на издателска къща „МаК“ и на г-н Калин Манолов за щедрото дарение и приканва всички да се включат в дарителските каузи на ФГББ.

23 април е определен за Световен ден на книгата и авторското право по решение на ЮНЕСКО и се отбелязва от 1995 г. С празнуването му ЮНЕСКО се стреми да насърчава четенето, издателската дейност и защитата на интелектуалната собственост чрез спазването на авторското право.

Skip to content