Scroll Top

Информационна среща – представяне на платформите ЕВРОДЕСК и Младежки портал, и презентация за Time to Move

IMG_20171204_133602

Представители на Регионална библиотека „Дора Габе” Добрич проведоха информационна среща с учениците от X а, XI а и XII а класове на СУ „П. Р. Славейков“ – гр. Добрич. Младежите се запознаха с двете платформи ЕВРОДЕСК и Младежки портал, с информация за проекти и младежки дейности.
 
Инициативата е по повод партньорството на библиотеката с Фондация „Глобални библиотеки – България“, като ЕВРОДЕСК мултиплаер в България.
ЕВРОДЕСК е най-голямата европейска информационно-консултантска мрежа, предназначена да подпомага младите хора в цяла Европа. Създадена по препоръка на Европейската комисия, ЕВРОДЕСК предоставя актуална информация относно възможностите за доброволческа служба, за работа, за обучение, за пътуване, за стаж, за участие в състезания, в конкурси и в други алтернативи на образование и обучение.
 
По време на срещата учениците бяха запознати и с кампанията Time to Move, чрез презентация, предоставена от Фондация „Глобални библиотеки – България“. Основна цел на Time to move е да запознае младежите с възможностите за пътуване и обучение, финансирани по различни програми, и да отбележи честването на 30 години програма Еразъм+.
 
Младите хора разгледаха структурата на информацията и изследваха различни предложени възможности. Срещата протече в непринудена атмосфера и приключи с пожелания за весели Коледни и Новогодишни празници.

Skip to content