Scroll Top

„Пътят към библиотеката“ става още по-лесен с новата игра на фондация „Глобални библиотеки – България“

Фейсбук игра: Фото-конкурс "Пътят към библиотеката" на фондация "Глобални библиотеки - България"

Година след старта на проекта „Пътят към библиотеката“ фондация „Глобални библиотеки – България“ дава възможност на обществените библиотеки да подсилят посланието от поставените над 900 указателните табели с фото-конкурс в социалната мрежа Facebook.

В играта могат да се включат всички библиотеки в страната. Нужно е само техни представители или доброволци да се снимат около табелата, която води към библиотеката, и да добавят уникално послание, с което да привлекат още посетители. Снимките се качват в специално приложение на Facebook страницата на фондацията (https://www.facebook.com/glbulgaria/app/451684954848385/), след което читателите и приятелите на библиотеките гласуват до 3 ноември включително. Голямата награда в надпреварата е мултимедиен проектор, който ще отиде при библиотеката, чиято снимка с послание е събрала най-много гласове.

Инициативата „Пътят към библиотеката“ стартира на 28 септември 2016 г., като началният й етап обхваща 650 библиотеки в 166 общини в цялата страна. В рамките на проекта се поставят табели „Библиотека“ като част от инфраструктурата от знаци и указания към пътната мрежа в населените места.

Библиотеката победитeл от играта ще бъде обявена по време на второто издание на форумa „Библиотеките днес“, който фондация „Глобални библиотеки – България“ организира между 9 и 11 ноември в София. Повече информация за събитието можете да откриете на интернет страницата на събитието (линк: oldwww.glbulgaria.bg/nationalforum2017).

Припомняме, че на форума ще бъдат връчени и първите годишни награди на Фондацията. Номинации за тях могат да направят всички библиотеки в страната, отворена е и възможността за самономинация от страна на национални и регионални медии, дарители и институции, които подкрепят библиотеките. Крайният срок за номинациите е 15 октомври, а повече подробности можете да откриете тук (линк: http://oldwww.glbulgaria.bg/bg/node/32082).

Skip to content