Scroll Top

Споделяме опит и знания

IMG_3316

На 22 и 23 юни в Асеновград се проведе обучение по модерен мениджмънт и нови библиотечни услуги за представители на общинските библиотеки от цялата страна, читалищни и регионални библиотеки от южна България.

Обучението е в рамките на проект „Повишаване на обучителния капацитет на мениджъри и служители в общинските библиотеки", финансиран по Програма Еразъм +. Проектът е с продължителност една година и се изпълнява от Фондация „Глобални библиотеки – България“ в партньорство със 7 общински библиотеки в страната – библиотеките в Асеновград, Димитровград, Исперих, Карлово, Казанлък, Котел и Самоков.

Участниците в проекта, които преминаха четири обучения по съвременни тенденции в управлението и услугите, предлагани от обществените библиотеки в Испания и Финландия, представиха на своите колеги придобитите знания и демонстрираха новите услуги, които са въведени в техните библиотеки, вдъхновени от успешното изпълнение на проекта.

Домакин на обучението беше Градска библиотека „Паисий Хилендарски“ – Асеновград, която през същата седмица отбележи 35-тата годишнина от своето основаване. Участниците в обучителната програма имаха удоволствието да бъдат част и от богатата програма на „Паисиевите дни“, посветени на годишнината.

 

Skip to content