Scroll Top

С подкрепата на фондация “Глобални библиотеки – България” в Дряново приключи първият етап от работата по проекта „Аз Буки Веди – на училище в библиотеката”

P1450842

Работата на творческото ателие за музикално и танцово изкуство по проекта „Аз Буки Веди – на училище в библиотеката” към НЧ „Развитие-1869” – Дряново е към своя край. В продължение на два месец  55 момичета и момчета от СУ „Максим Райкович” изучаваха „Елено, моме”, „Боряно, Борянке”, северняшко и право хоро. Техен обучител в ателието „Пей и танцувай с мен” беше мл. счетоводителят на читалището Фея Демирева. Паралелно със заниманията по танци, тя осъществяваше обучителен процес за надграждане знанията на децата по български език. По време на регламентираните почивки, всички заедно избираха книга от рафтовете на библиотеката, прочитаха по няколко страници и коментираха съдържанието на прочетения текст. Идеята на тези няколко минути, свързани с четене на приказка, е децата постепенно да преодолеят затрудненията и пропуските, които имат по български език.
         От началото на 2017г. работата по проекта „Аз Буки Веди – на училище в библиотеката” ще продължи със създаването на ателие „В света на приказките”. Обучител в ателието ще бъде библиотекарят Флорина Божанова. За провеждането на занятията ще бъдат закупени множество кукли за ръка и пръст, цветен куклен театър, чанти с кукли. Децата ще бъдат включени в разнообразни сюжети, свързани с драматизации на приказки и забавни игри. Чрез тези занятия ще продължат допълнителните занимания на децата за усъвършенстване овладяването на българския език, ще се засили тяхната мотивация за участие в образователния процес. Не на последно място НЧ „Развитие-1869” ще популяризира своите образователни дейности и ще задълбочи сътрудничеството с местната гимназия.      
 
 

 

 ———————————————————————————————————————–
Този проект се реализира с подкрепата на фондация “Глобални библиотеки – България” в рамките на конкурс “Библиотеката – активен участник в обществения живот”, в изпълнение на договор РД11-00-115/24.06.2016г. с Министерство на културата.
 

Skip to content