Scroll Top

„Зелена детска академия” в Регионалната библиотека „Петър Стъпов” – Търговище

DSCN1615

           От 16.12.2013 г. в Регионалната библиотека „Петър Стъпов” – Търговище работи „Зелена детска академия”. Тя е в отговор на въпросите: „Четат ли днес нашите деца и как възпитаваме у тях навици за четене”, каза директорът на библиотеката Росица Куцарова.
Академията става действителност, след приключването на дейностите по проект финансиран от Програма „Глоб@лни библиотеки – България”.
            Детска, защото дейностите са възпитателни за децата. Зелена, защото наподобява природата. Академия, защото тук малчуганите получават знания, умения, информация, изява. Обособен е специален еко-кът, в който почти всичко е от природни материали. Редом с компютрите, малките търговищенци ще могат да поседнат на пънче под дървото на знанието, а на специален килим децата могат да почетат книги с любими приказки.
По стените доброволци от Школата по изобразителни изкуства в града са изрисували 20 платна със сцени от приказки. На мултимедия могат да се видят и специални фото-експедиции, които са на тема „Чудесата на природата” и „Ценя историята”
            Заповядайте, деца, очакваме ви!

Skip to content