Scroll Top

Завърши проект „Заедно в мрежата и на улицата да преодолеем възрастовите различия и намерим общ език в е-пространството, вчера и днес”

На 01.11.2013 г. в галерията на НЧ „Просвета – 1927” в гр. Варна, кв. Аспарухово беше открита постоянна изложба. Тя е финалният продукт на проекта „Заедно в мрежата и на улицата да преодолеем възрастовите различия и намерим общ език в е-пространството, вчера и днес” по ГСФИП към Програма „Глоб@лни библиотеки” България.
Изложбата „Варна – вчера и днес” представлява архивни снимки на Варна, предоставени от Регионалния исторически музей във Варна, както и съвременни снимки, направени от участниците в проекта. От юли до октомври в читалището се проведоха обучителни курсове за начална компютърна грамотност и цифрова фотография за възрастни и графити за деца.
В резултат на проекта възрастните се научиха да правят снимки и да ги обработват на компютър, а децата изрисуваха една от стените на читалището с графит – новата стрийт арт култура, на която младежите се учиха цяло лято.

Skip to content